Mukjizat TRIGONA LEBAH

TRIGONA LEBAH

TRIGONA LEBAH

Home MS1 2019-07-11T09:21:31+00:00

Lebah Kelulut merupakan lebah dari keluarga lebah MeliPonini. Ia berbeza dengan lebah madu biasa dari keluarga Apis kerana ia tidak mempunyai sengat dan bersaiz kecil 3mm – 8mm sahaja. Terdapat lebih 500 jenis spesies lebah kelulut di seluruh dunia. Di Malaysia sahaja lebih 32 jenis spesies telah dikenalpasti.

Lebah kelulut boleh ditemui di negara-negara hutan hujan tropika seperti Malaysia, Indonesia, Australia, Afrika dan kawasan tropika Amerika. Lebah kelulut bertindak sebagai ejen pendebungaan yang sangat aktif di hutan-hutan dan ia membuat sarang di dalam dahan pokok

Bagi tujuan komersil sarang lebah kelulut di dahan pokok akan ditebang dan di letakkan di dalam kawasan pemeliharaan. Ia akan diberikan penjagaan yang terbaik bagi mengawal mutu penghasilan

Setiap sarang lebah kelulut akan menghasilkan madu, propolis dan roti lebah. Mengikut kajian pakar, hasilan oleh lebah kelulut adalah lebih tinggi kualitinya dari lebah madu biasa yang mempunyai sengat

Testimonials

Jenny Liew, 35, KL

I’ve been coughing for a month, my friend recommended me to drink Trigona Bee Propolis 3 times a day. After drinking for 3 days my cough is completely cure.

William Chong, 56, Cheras

I suffering from a high levels of blood glucose cause my wound in very slow healing. I applied Trigona Bee Propolis on my wound as antiseptic and anti-inflammatory. Miracle happened next: my wound recovered in less than three weeks time!

William Chong

Vivien, 36, Johor

I am Vivien, aged 36 years old. I’ve throat infection & have been taking medicine for a week but no improvement. After drinking stingless bee propolis for 3 days, my throat infection is ok.

Fatimah, 30 tahun, Puchong

Nama saya Fatimah dan berusia 30 tahun. Kawan saya memperkenalkan saya madu kelulut. Selepas minum madu kelulut tiap-tiap hari selama 3 bulan, saya menyedari bahawa kesihatan badan saya semakin baik dan tidak berasa mengantuk disesi petang waktu kerja.

Ahmad, 26 tahun, Cheras

Nama saya Ahmad. Kesihatan saya tak berapa baik sejak kecil lagi. Apabila perubahan cuaca saya senang mengalami selsema & batuk. Apabila saya cuba minum madu kelulut yang diperkenalkan oleh kawan saya 2 kali sehari,  perubahan kesihatan ssaya meningkat baik. Sekarang tak senang menghidap selsema & batuk walaupun musim hujan.

Hidayati, 38 tahun, Klang

Saya Hidayati berumur 38 tahun. Saya biasa minum madu sejak persekolahan sebab ada masalah sembelit. Kawan saya memperkenalkan saya madu kelulut. Pertama kali saya rasa madu kelulut, rasanya masam manis tak serupa dengan madu yang saya minum selama ini. Selain daripada masalah sembelit saya sudah baik, kulit saya yang berjerawat pun sudah pulih.